Tuesday, March 06, 2007

Lempparikoru



Tästä korusta tuli heti ehdoton suosikki ja se on päivittäisessä käytössä. Kuparinen ketju on malliltaan piina. Monet väittää piinaa hankalaksi ketjumalliksi, mutta tuo sujui kyllä ihan parilla ohjeen vilkaisulla. Ensimmäinen yritys piinasta epäonistui liian löysin lenkkien takia, mutta tästä tuli sopivan napakka (1,2mm lanka, 3,5mm neulepuikko veivinä).

Lukosta pidän erityisesti ja haluaisin ostaa näitä kuparisia lukkoja lisää, mutta enpä ole löytänyt. Kuparin värisiä pinnoitettuja on kyllä mutta ne kuluvat rumaksi parissa viikossa.

2 comments:

llaurén said...

Se oli sen verran inspiroivaa kamaa että oli pakko vähän surffata.

Nyt tiedän että Piina on suomessa käytetty nimi Jens Pind Linkage-ketjulle (upeita kuvia myös tässä -- JPL:stä ei muuten ole vielä kirjoitettu Wikipedia-artikkeliä :).

Samalla selkesi että meitsin Balilta ostama ranneketju on ilmeisesti kuningasketju (ohjeet), vaikkakin jotenkin hauskasti pyöristetty. Pyöristämätön versio on kaiketi myös viikinkiperua, vaikka hankkimani otus on Kaakkois-Aasiasta. Hassua!

Ja että kaapelitaiteilija (wire artist) Ulla Strömbergin sivuilta löytyy lisää detaljikuvia, suomi-englanti-käännöksineen!

Ursula said...

Juu, Ullan sivultahan minä tähän ja moneen muuhun ketjuun olen malllia katsonut. :)

Ihan pelkän mallin mukaan en tosin kaikki hienouksia hiffannut, mutta onneksi löytyy hyvä ohjeita, taisi olla tuo ringlordin ohje jota käytin.